13.01.2011

Goldaş’tan Ottomania Koleksiyonu...


Osmanlı’nın hala hayranlık uyandıran zengin kültürü ve eserlerinin, takı ve aksesuara yansıtılmış hallerini görmeye ne dersiniz? Yeni yılda kendiniz için güzel bir şey yapın ve Goldaş’ın uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek özgünlükteki Ottomania Koleksiyonu’na hemen bir göz atın. Üstelik böylesine orijinal tasarımlara sahip koleksiyon, gümüş üzerine altın kaplama çalışıldığı için hem Osmanlı’nın ihtişamını taşıyor hem de bu ihtişamı üzerinizde taşımak için sizi bir servet ödemek zorunda bırakmıyor.




Goldaş Ottomania Koleksiyonu, Osmanlı’nın 600 yıl süren imparatorluk tarihini ve eşsiz eserlerini birbirinden güzel tasarımlarla gelecek nesillere taşıyor. Koleksiyon, padişah kavukları, miğferler, savaş kalkanları ve Topkapı Sarayı mimarisindeki detaylardan ilham alınarak tasarlandı. Gümüş üzerine altın kaplama yapılan koleksiyonda, türkuaz ve lapis lazuli taşları kullanıldı. Türkuaz, özellikle 16. yüzyıl Osmanlı sanatının en önemli renklerinden biridir. Ortaçağ’da Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşındığı için, Batı dillerinde “Türk taşı” adını alan türkuaz, servet ve mutluluk uğuru olarak kabul edilir, nazara ve kem göze karşı koruyucuyu olduğuna inanılır. Koleksiyonda Osmanlı’nın renklerini yansıtmak için kullanılan bir diğer taş olan lapis lazuli de nazara karşı koruyucu güç olarak biliniyor.




Goldaş Ottomania koleksiyonu
, taşları kadar takılarda kullanılan büyük yüzeyleri ile de dikkat çekiyor. Yüzük ve kolyelerde karşımıza çıkan büyük yüzeyler, Osmanlı’nın zenginliğini yansıtırken, detaylar koleksiyondaki takılara ustaca uyarlanıyor. Topkapı Sarayı Hazinesi’ne ait taşlarla süslü bir miğfer şık bir kolyeye dönüşürken, bir diğer tasarımda padişahların kavukları gösterişli bir yüzükte yeniden yorumlanıyor. Topkapı Sarayı Hazine bölümünde, Osmanlı’nın özel günlerde ve bayramlarda giyilen, her biri sanat şaheseri sayılabilecek miğfer ve kalkanları taşlarla ile bezenerek koleksiyondaki yerini aldı.



Osmanlı tarihine merakı olan ya da olmayan herkesin, tasarımlarındaki inceliği ve yaratıcılığı çok beğeneceği Ottomania Koleksiyonu, Osmanlı sanatını yepyeni tasarımlarla günümüze taşırken, bize de koleksiyondan kendimizi yakışan bir takı seçmek kalıyor. Goldaş’ın Ottomania Koleksiyonu ve diğer özgün koleksiyonlarına www.goldas.com ve tüm Goldaş mağazalarından ulaşmak mümkün.

Kaynak:Basın Bülteni

4 yorum:

paşam41 dedi ki...

ne kadar güzel tasarlanmış harika çok beğendimmm ahhh 4 cü göreldeki benim olsa dedim içimden valla kolyesiyle muhteşemm :)

Olcay Turkuaz dedi ki...

bana biraz ağır geldi kolleksiyon canım,,gerçi osmanlı adı geçince normaldir:)))

ama 4.görselin kolyesini beğendim bende:))

paşam41 dedi ki...

yok bunlar tam benlik cnm gösterişli,abartılı şeyleri çok severim biraz antika ruhluyumdur :))

Olcay Turkuaz dedi ki...

:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...