22.01.2016

Remington IPL Lansmanı


Geçen hafta Karaköy Naif'de Remington'ın yeni nesil IPL cihazlarının tanıtım toplantısı için bir araya geldik.


i-LIGHT cihazı dünyaca ünlü dermatologlar ile geliştirilen, cildi korumak için UV filtresi içeren ve cilt üzerinde kalıcı sonuçlar vaat eden bir teknolojiye sahip.


*Pürüzsüz bir cilt görünümü vaat eden Remington i-LIGHT teknolojisi hem erkek hem de kadın vücudunda kullanıma uygun.
Kadınlar i-LIGHT’ı vücut ve yüzde (elmacık kemiğinin altında) kullanılabiliyor.
Erkekler i-LIGHT’ı sadece boyun hizası aşağısında kullanabiliyor. Cihaz, erkek yüzü için kullanıma uygun değil.

*IPL teknolojisi kıldaki melanin (renk) maddesini hedef alma mekanizmasıyla çalıştığı için koyu renkli tenler daha yüksek oranda melanin içerdiğinden cihaz bu cilt tonlarında kullanılamıyor.


i-LIGHT, derinin altındaki kılları hedef alıyor ve ışık enerjisinin derinin altındaki kıllar tarafından emilmesi ve kıl köküne ulaşması gerekiyor. Bu nedenle cilt yüzeyindeki kıllar ışık enerjisini emeceği için cildin uygulama öncesi tıraş edilmesi gerekiyor.

*Öncelikle başlangıç için önerilen kullanım şekli 2 hafta aralıklarla 3 kür uygulanması.Bu uygulamadan sonra cilt yoğun bir tüy kaybına uğruyormuş. 

*Cihaz; dudaklar, genital bölge, dövmeli ya da kalıcı makyajlı bölgeler, koyu kahverengi-siyah benler,doğum lekeleri,yara-yanık izi, doku kaybı olan bölgelerde kullanıma uygun değil.


*Cihazın kıl kökünü devre dışı bırakabilmesi için kılın yuvasında olması gerekiyor. Bu sebeple eğer cilt üzerine kısa süre önce profesyonel ya da kişisel olarak Lazer, IPL ya da elektroliz ile tedavisi uygulandı ise, i-LIGHT kullanmaya başlamak için 6 ay beklemeniz gerekiyor.Yakın zamanda ağda ya da epilatör kullandıysanız eğer i-LIGHT kullanmaya başlamadan önce 6 hafta beklemeniz gerekiyor.

*Ayva tüyü olarak adlandırılan zayıf ve ince tüylerin olduğu bölgeye ise uygulanmıyor çünkü cihaz bu bölgedeki tüylerin gelişmesine neden olabiliyormuş.

*Uygulamadan sonra ciltte hafif kızarıklık ya da sıcaklık hissi yaşanabiliyor. 

*Uygulamadan sonra 24 saat direkt güneş ışığına maruz kalmamak, 24 saat içerisinde sıcak banyo yapmamak, 2 hafta boyunca her uygulamadan sonra cildinizi 30 faktör güneş kremiyle nemlendirmek ve son uygulamadan sonra 2 hafta içerisinde güneşlenmemek  ya da solarium seansına girilmemesi gerekiyor.


Cihazın, 3 kürden sonra gözlemlenen kalıcı tüy azalması klinik testlerle kanıtlanmış.
Sonuçlarını çok merak ettiğim ürün deneyimim ise en kısa süre içerisinde blogda yer alacak...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...